Întâmplare neobișnuită în New York. Un apicultor a mutat un roi de albine, de la 200 de metri înălţime

Embed:

Un apicultor a devenit un alpinist de ocazie pe un zgârie-nori din New York, duă ce a fost solicitat să mute un roi de 30.000 de albine, de la 200 de metri înălţime. Misiunea a avut loc în New York, chiar la Times Square care este considerată inima Manhattanului.

Un roi de albine s-au stabilit pe acoperișul unui zgârie-nori. 

„Am primit un apel despre un roi de albine pe acoperişul unei clădiri chiar în Times Square, vechea clădire New York Times, de unde coboară sfera de Revelion. Aşa că am mers acolo, le-am luat şi acum au nevoie de casă nouă,” povestește apicultorul, Andrew Cote.

Îngrijitorii clădirii credeau că albinele caută un loc potrivit pentru a face un stup, iar datorită faptului că metropola americană dispune de apicultori, fiindcă mulţi new yorkezi au adoptat moda creşterii de albine la oraş, cazul a fost soluționat.

„Albinele nu-şi făcuseră stup. Ele provin de pe un hotel din apropiere, unde probabil că nu erau prea bine îngrijite, aşa că au plecat,” a spus apicultorul. 

Echipa de intervenție a fost foarte atentă ca să nu rănească insectele și a transportat colonia într-unul din parcurile metropolei, unde vor trăi libere.

„Am hotărât să mutăm aceste albine în parcul Bryant Park, pentru că înainte de toate aveau nevoie de un loc în care să se stabilească. Erau atât de multe într-un recipient atât de mic, încât s-ar fi supraîncălzit dacă le-am fi lăsat acolo prea mult timp,” adaugă Andrew Cote.

În anul 2010, Primăria orașului New York a legalizat creșterea de albine în oraș, iar în anul 2015 erau deja înregistrați 100 de apicultori. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu