Întâlnirea premierului Filip cu omologul său Mihai Tudose: Moldova şi România au relaţii de suflet (FOTO)

Embed:

România manifestă în continuare sprijin pentru Moldova atât pe plan politic în relaţia cu parteneri occidentali, cât şi pe plan strategic în ceea ce priveşte asigurarea cu energie electrică a ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de premierul român, Mihai Tudose, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău. La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip spune că relaţiile dintre Moldova şi România vor rămâne la fel de bune, indiferent de culoarea politică a Guvernului de la Bucureşti. 

Pavel Filip l-a întâmpinat pe Mihai Tudose în faţa Guvernului. Cei doi oficiali şi-au dat mâna şi s-au îmbrăţişat. A urmat o întrevedere bilaterală şi o ședința în format extins a delegațiilor Moldovei și României. Ulterior, cei doi premieri au ieşit în faţa presei.

"Dincolo de culoarea politică a guvernelor care sunt la Bucureşti, atitudinea faţă de Republica Moldova nu s-a schimbat niciodată. De aceea, această atitudine transpartinică ar trebui, din punctul meu de vedere, să fie preluată şi de către unele formaţiuni politice de la Chişinău", a declarat Pavel Filip.

"România înţelege să fie aproape şi să susţină în continuare Guvernul. În fapt, tot ceea ce face Guvernul din Moldova, ce face şi ajută Guvernul de la Bucureşti este pentru cetăţean", a spus premierul României.

Cei doi şefi de Guverne au discutat despre parcursul european al Moldovei, investiţiile române în ţara noastră şi continuarea proiectelor comune, inclusiv gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău.

"Ne vom mişca foarte repede cu acest proiect, proiectul tehnic va fi gata în câteva săptămâni şi sperăm cât mai repede, noi ne-am propus până la sfârşitul anului 2018. Dar luând în considerare că uneori lucrurile merg mai repede, alteori întârzie, sperăm totuşi că până la sfârşitul anului 2018 să avem deja funcţional acest gazoduct", a conchis premierul Moldovei.

După declaraţii, cei doi premieri au mers în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au fost înmânate cheile de la microbuzele şcolare, donate de Guvernul român. În total, 96 de vehicule vor ajunge în satele din Moldova. Anterior, am mai primit 100 de mijloace de transport.

"Este un ajutor foarte important. Astfel încât să putem oferi educaţie de calitate copiilor noştri aceste microbuze sunt foarte şi foarte importante. Vă mulţumesc dumneavoastră personal şi mulţumesc întregului popor român pentru acest gest", a declarat pavel Filip.

"Stimaţi prieteni, am venit la prieteni aici. Începând de la grădiniţe, ajungând la şcoli, la transporturi şi la accesul la educaţie care este foarte important, culminând cu acele burse acordate de către Guvernul României studenţiilor din Republica Moldova Care nu fac nimic altceva de cât să întărească relaţiile dintre cele două ţări, da la nivel uman", a precizat Mihai Tudose.

Cei doi premieri au stabilit o şedinţă comună de guvern pentru această toamnă. Întrunirea va avea loc la Chişinău. Până atunci, echipe de miniştri se vor întâlni periodic pentru a impulsiona proiectele comune. Săptămâna viitoare, şefii de la Interne vor discuta despre problemele privind acordarea cetăţeniei române.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu