Întâlnirea lui Biden cu "omologul său" Vlad Plahotniuc

Un cititor al suplimentului "Circ în TramVai!" a sunat alarmat la redacţie având o nelămurire mare în legătură cu vizita vicepreşedintelui SUA  în R. Moldova. Iată ce îl deranjează pe Marian Viziru:

"Un demnitar de rang atât de înalt ne trece pragul, dar la noi e haos în politică! Cum aşa, să vină pentru prima dată în 20 de ani de independenţă ai R. Moldova un vicepreşedinte al SUA şi să nu se întâlnească cu omologul său din ţara noastră?".

Recunoaştem că Marian Viziru ne-a prins cu clătita în gură. Cine o fi oare omologul lui Biden la Chişinău? "Cum cine o fi? Moldova are preşedinte de Parlament şi interimar de stat? Are! E Marian Lupu! Moldova e stat parlamentar? Este şi e condus de Lupu! Şi cine este prim-vicepreşedintele lui Lupu? Ce vă faceţi că nu ştiţi? Este Vlad Plahotniuc! Deci Plahotniuc este omologul lui Biden!".

Declaraţia strigată a lui Viziru a trecut ca un fulger de vară prin tot Circul din TramVai. Mda, se pare că omologul american al lui Plahotniuc nici nu şi-a băgat în agendă întrevederea de omologare.

"Ştie oare Biden că va comite mâine o eroare diplomatică fără precedent? Ştie oare Plahotniuc că are drept de omolog? E posibil de reparat ceva? Voi cu TramVaiul, hai, că trebuie să ridicaţi problema la rang internaţional!", nu se oprea de militat pentru drepturile omologilor Marian Viziru.

Astfel a ajuns această chestiune în "Circul din TramVai!", dar nu ne vom mira dacă Plahotniuc se va ridica în curând chiar la rangul de omolog al liderului de la Casa Albă. Politica de la Chişinău bate filmul, chiar şi pe cel american.

Sursa: Ziarul de Gardă

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu