Întâlnirea dintre Trump şi Putin începe cu întârziere. Ce subiecte vor discuta cei doi preşedinţi

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, au ajuns deja la Palatul Prezidenţial din Helsinki. Cei doi au fost întâmpinaţi de preşedintele finlandez. Potrivit agendei, întrevederea urma să aibă loc la ora 13:20. Reuniunea însă va începe cu întârziere, după ce avionul liderului rus a aterizat cu aproape o oră mai târziu decât era programat.

Ei vor discuta timp de trei ore despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale ruso-americane, precum şi despre actualele problemele internaţionale.

Donald Trump şi Vladimir Putin vor participa la un prânz de lucru, la Palatul Prezidenţial din Helsinki, iar aproape de ora 17:00 vor susţine o conferinţă de presă comună.

În Finlanda s-au luat măsuri speciale pentru ca reuniunea să decurgă în cele mai bune condiţii.

Autorităţile au mobilizat mii de poliţişti, militari şi agenţi de securitate, iar golful Finlandei este patrulat de numeroase nave militare.

Întrevederea Trump-Putin nu este agreată de societatea civilă.

Cu o zi înainte de vizita celor doi la Helsinki, mii de oameni au ieşit la proteste, unde şi-au exprimat dezacordul faţă de politicile promovate de liderul american şi cel rus, atât în ţările lor, cât şi la nivel internaţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu