Întâlnire trilaterală la sediul Delegaţiei UE la Chişinău: Füle, Filat şi Lupu

Embed:

Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, i-a reunit la sediul Delegaţiei Uniuneii Europene la Chişinău pe liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Liberal Democrat. Discuţiile au durat mai bine de două ore.

După întrevederea comună cu liderii PLDM şi PD, nici politicienii moldoveni, nici Stefan Fule nu au făcut declaraţii pentru presă. Mai devreme, însă, demnitarul european le-a spus jurnaliştilor ce mesaje a transmis clasei politice de la Chişinău.

"Nu pentru a contribui la formarea unor alianţe, aceasta rămâne la latitudinea politicienilor, dar pentru a transmite mai multe mesaje de îngrijorare privind independenţa instituţiilor democratice", a declarat comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle.

Întrevederea oficialului european cu politicienii democraţi şi liberal-democraţi a avut loc după ce comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate s-a întâlnit ieri separat cu liderii fiecărui partid.

După întrevedere, înaltul oficial european s-a îndreptat spre aeroport, părăsind Republica Moldova.

Publika.md aminteşte că Štefan Füle a venit ieri la Chişinău, cu ocazia Zilei Europei. Cu acest prilej el a ţinut un discurs în faţa moldovenilor adunaţi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu".

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu