Întâlnire privată dintre Papa Benedict al XVI-lea şi preşedintele Cubei, Raul Castro

Embed:

După vizita în oraşul Santiago, Papa Benedict al XVI-lea a avut o întrevedere privată, de o oră, cu preşedintele cubanez, Raul Castro. La întâlnirea de la Consiliul de Stat din Havana au participat clerici, precum şi membri ai guvernului din Cuba.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a catalogat întrevederea dintre Raul Castro şi Papa Benedict al XVI-lea drept una importantă. Papa i-a cerut liderului de la Havana să recunoască Vinerea Mare sărbătoare naţională.

"Papa i-a explicat preşedintelui Cubei importanţa Vinerii Mari pentru catolici, la fel cum, în urmă cu câţiva ani, Papa Ioan Paul al II-lea a cerut ca 25 decembrie, Ziua Crăciunului, să fie declarată sărbătoare naţională. Autorităţile vor analiza solicitarea şi ne-ar putea da în curând un răspuns", a declarat Federico Lombardi.

Înainte de întrevederea cu preşedintele cubanez, liderul de la Vatican a adus un omagiu patroanei Cubei, Fecioara Carităţii. Ulterior, capul Bisericii Catolice şi Raul Castro au făcut schimb de cadouri.

Înainte de a se întoarce la Roma, Suveranul Pontif va oficia o slujbă la Havana, în Piaţa Revoluţiei, unde sunt aşteptaţi peste un milion de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu