Întâlnire istorică! Cât va costa summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un

Summitul dintre președintele Statelor Unite și liderul nord-coreean Kim Jong-un va costa Singapore aproximativ 15 milioane de dolari americani, a spus premierul Lee Hsien Loong. El a adăugat că "este un cost pe care suntem dispuşi să îl plătim".

Lee a declarat că jumătate din totalul costurile estimate de guvernul singaporez, pe care și le asumă în întregime, se vor duce pe asigurarea securității.

"Aceasta este contribuţia noastră la un efort internaţional care este în interesul nostru profund", a spus Lee, scrie Agerpres.

Singapore se pregătește intens pentru summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un, de marți.

Lee a subliniat importanța ca întâlnirea să aibă loc conform planurilor, notând că ea ar putea stabili evoluțiile din Peninsula Coreea pe o nouă traiectorie, într-un mod ce ar "favoriza securitate și stabilitatea regiunii".

"Ne face publicitate", a spus premierul singaporez. "Faptul ca am fost aleşi ca sit al întâlnirii – nu noi am cerut-o – spune ceva despre relaţiile dintre Singapore cu Statele Unite şi Coreea de Nord", a subliniat Lee.

Donald Trump și Kim Jong-un se vor întâlni, pentru prima dată în istorie, la hotelul Capella, de pe insula Sentosa din Singapore, marți, la ora 09:00 (ora 04:00, ora Moldovei). Scopul întâlniri este de a cădea de acord asupra denuclearizării complete a Peninsulei Coreea, Kim Jong-un fiind de acord lucru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu