Întâlnire discretă într-un hotel din Capitală. Ce au pus la cale episcopul Marchel, Anatol Plugaru şi Mihail Garbuz

Embed:

Întâlnire discretă într-un hotel din Capitală. Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, fostul ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, dar şi preşedintele Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, au discutat în această după-amiază, departe de ochii presei. Oficial, ei au spus că au pus la cale programul manifestărilor dedicate sărbătoririi a 655 de ani de la întemeierea statului moldovenesc.

După întrevedere, Mihail Garbuz a plecat grăbit şi a fost scump la vorbă: "Eu nu mă tem absolut de SIS, eu mă tem de Moldova".

Fostul ministru al Securității Naționale a fost mai vorbăreţ. "Noi vrem să sărbătorim, noi ne mândrim că am avut un stat şi sperăm să-l restabilim. Dacă reuşim, vom petrece o adunare mare de moldoveni, de adevăraţi moldoveni, nu de mancurţi", a spus Anatol Plugaru.

Contactat telefonic, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a declarat că asemenea întrevederi vor mai avea loc.

La începutul lunii iunie, episcopul Marchel, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal şi preşedintele Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz, dar şi liderii unor organizaţii proruseşti au avut o întrevedere secretă la Bălţi.

Ulterior, Procuratura Generală a anunțat că aceștia figurează într-un dosar penal intentat pentru samavolnicie, depăşirea atribuţiilor de serviciu, acţiuni intenţionate de aţâţare a vrajbei interetnice şi dezbinare naţională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu