Întâlnire departe de ochii presei! Ce a discutat premierul Vlad Filat cu administratorii Zonelor Economice Libere

Administratorii și rezidenții Zonelor Economice Libere din Moldova s-au întâlnit, astăzi, cu prim-ministrul Vlad Filat. Întrevederea a avut loc departe de ochii presei, cu participarea ministrului Finanțelor, Veaceslav Negruța, șefului Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, directorului Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol, și reprezentanților echipei de atragere a investițiilor din cadrul Cancelariei de Stat.

Potrivit premierului, scopul întrunirii a fost de a discuta deschis despre problemele existente în domeniu și de a examina căile de depășire a acestora, inclusiv la nivel de inițiative privind modificarea legislației, pentru a avea reglementări clare în ceea ce privește activitatea economică desfășurată în cadrul Zonelor Economice Libere din Moldova.

Reprezentanții celor nouă Zone  Economice Libere din țară au punctat o serie de aspecte care împiedică buna desfășurare a activității întreprinderilor. Printre principalele probleme au fost enunțate necesitatea simplificării procedurilor legate de înregistrarea vamală a mărfurilor în ZEL și recunoașterea facilităților vamale la expirarea contractelor în aceste zone, scoaterea din ZEL a utilajelor și a diferitor aparate electrice pentru reparație, dar şi reglementarea procedurii de distrugere a deșeurilor.

Premierul a solicitat instituțiilor responsabile să examineze propunerile și sugestiile şi să prezinte o analiză a condițiilor de activitate în ZEL. Totodată, urmează a fi elaborat, în regim de urgență, un proiect de modificare a legislației în vederea simplificării procedurilor de înregistrare vamală a livrărilor de mărfuri autohtone în şi din ZEL. Premierul a mai cerut instituțiilor responsabile să înainteze propuneri ce ar motiva întreprinderile să deschidă noi locuri de muncă și să creeze condiții bune pentru angajați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu