Întâlnire de URGENŢĂ după alegerile din Marea Britanie! Şefii diplomaţiilor vor discuta despre Brexit

Embed:

Subiectul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi discutat astăzi de către şefii diplomaţiilor celor şase ţări fondatoare ale blocului comunitar.

Miniştrii de Externe ai Belgiei, Franței, Germaniei, Italiei, Luxemburgului și Olandei vor analiza detaliile şi procedura legală care urmează pentru ca Regatul Unit să părăsească UE.

Între timp, autorităţile caută soluţii să amortizeze efectele economice pe care le poate produce Brexit-ul.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea monetară și financiară a Regatului Unit și că Banca este pregătită să aloce suplimentar 250 de miliarde de lire din propriile sale rezerve.

Iar şefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că FMI speră ca tranziţia spre o Europă fără Marea Britanie să fie blândă pentru toate părţile implicate.

”Le cerem autorităţilor din Marea Britanie şi din Europa să lucreze împreună pentru a asigura o tranziţie blândă la o nouă relaţie economică”, a spus şefa Fondului Monetar Internațional.

După ce aproape 52 la sută din britanici au votat pentru Brexit, peste 153 de mii de locuitori ai capitalei Regatului Unit au semnat o petiție prin care cer ca Londra să devină independentă și să rămână în UE.

”Mă simt dezamăgit, deoarece mi-aș fi dorit ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană", a spus un bărbat.

Marea Britanie ar putea să părăsească Uniunea Europeană în aproximativ doi ani.

În tot acest timp, Regatul Unit şi Bruxelles-ul vor trebui să rezilieze acordurile semnate pe parcursul celor peste 40 de ani de apartenență în blocul comunitar.

Teoretic, membrii Parlamentului de la Londra ar putea bloca ieșirea Regatului din UE.

Asta deoarece aplicarea rezultatului referendumului nu este obligatorie pentru autoritățile britanice.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu