Întâlnire de gradul zero. George Kent s-a întâlnit cu liderul socialiştilor din Moldova

Preşedintele Parlamentului, liderul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Asistentul Adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, George Kent.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, părțile au discutat pe larg cele mai importante subiecte din dialogul moldo-american actual, inclusiv problematica transnistreană, reforma justiției, relațiile cu organizațiile financiare internaționale, precum și prioritățile corpului de deputați la această etapă.

Zinaida Greceanîi a menționat interesul autorităților pentru realizarea reformelor interne asumate și a angajamentelor față de partenerii de dezvoltare, subliniind că în acest proces țara noastră are nevoie de sprijinul important al SUA.

De asemenea, speakerul a subliniat că activitatea legislativului actualmente este marcată de adoptarea documentului financiar principal al țării – bugetului de stat pentru anul 2020. A fost salutat faptul că pe mai multe proiecte adoptate în interesul cetățenilor deputații din diverse fracțiuni manifestă solidaritate.

George Kent a menționat că SUA dorește ca Republica Moldova să fie o țară prosperă, integră și cu instituții democratice puternice.

Partea americană a îndemnat autoritățile moldovenești să continue reformele, astfel încât schimbările în bine să se facă simțite cu adevărat de cetățeni.

 

loading...

Lasă un comentariu