Întâlnire crucială între Angela Merkel şi Vladimir Putin. Merkel: Acordul nuclear cu Iranul nu este perfect, dar mai bine așa decât nimic

Embed:
Acordul nuclear cu Iranul nu este perfect, dar mai bine așa decât nimic. Declarația a fost făcută de cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele rus, Vladimir Putin. Cei doi au avut o întâlnire la Soci, în cadrul căreia au discutat atât despre relațiile bilaterale, cât și despre problemele globale, precum acordul nuclear cu Iranul, criza din Ucraina şi războiul din Siria.

"Germania, Marea Britanie, Franța și toți colegii noștri din UE susțin această înțelegere cu Iranul. Poate că ea nu este perfectă, dar e mai bine decât nimic. Vom continua negocierile pe această temă cu Iranul", a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Vladimir Putin a căzut de acord în această chestiune și a declarat că decizia lui Donald Trump de a scoate țara sa din acordul cu Iranul a fost pripită și necalculată. Liderul de la Kremlin a comentat și pe marginea altor subiecte, precum construirea gazoductului Nord Stream 2, dar și cazul Skripal. Putin a declarat că nu crede că fostul spion rus a fost otrăvit cu Noviciok.

"Am auzit din mass-media că Skripal a fost externat. Să-i dea Dumnezeu sănătate, suntem foarte bucuroși. Dacă el ar fi fost otrăvit cu această otravă militară, după cum afirmă colegii noștri britanici, ar fi murit instantaneu", a spus Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Tonul general al întâlnirii dintre cei doi lideri mondiali a fost unul pozitiv. Putin a întâmpinat-o pe Merkel cu un buchet de flori, iar discuțiile ulterioare au fost unele prietenoase.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu