Insurgenţii proruşi din estul Ucrainei promit că îi vor elibera pe observatorii OSCE

Embed:

Separatiştii proruşi recunosc faptul că au reţinut patru observatori OSCE, care dispăruseră marţi în regiunea Doneţk. Militanţii au promis că-i vor elibera, dar nu au precizat când anume.

Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să reia legătura cu observatorii OSCE dispăruţi în apropierea oraşului Doneţk. Liderul separatiştilor proruşi din Slaviansk, Veaceslav Ponomariov, a declarat pentru agenţia "Interfax" că observatorii reţinuţi sunt bănuiţi de spionaj în favoarea Kievului, dar a promis că îi va elibera în curând.

Între timp, ostilităţile din estul Ucrainei escaladează. Şeful Guvernului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, i-a cerut liderului de la Kremlin să blocheze frontiera Rusiei cu Ucraina pentru a nu permite intrarea teroriştilor pe teritoriul ţării sale: "Situaţia din estul ţării se agravează. Vedeţi ce s-a întâmplat în ultimele cinci zile. Mai multe camioane încărcate cu muniţii şi gangsteri antrenaţi de armata rusă au pătruns în ţară din Rusia."

Oficialul a mai adăugat că, dacă Rusia "ar ieşi din joc", problema ar putea fi rezolvată în decurs de o săptămână. Declaraţiile au fost făcute după ce, zilele trecute, mai multe camioane pline cu armament şi oameni au trecut forţat graniţa din Rusia în Ucraina. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu