Insula sudaneză Suakin din Marea Roşie ar putea deveni o atracţie turistică

Embed:

Insula sudaneză Suakin din Marea Roşie ar putea deveni o veritabilă atracţie turistică. Un acord încheiat de Sudan cu Turcia ar putea fi soluţia pentru refacerea numeroaselor clădiri şi forturi care datează din perioada Imperiului Otoman. 

Suakin, un important centru comercial încă din antichitate, a cunoscut o perioadă de înflorire în evul mediu.

Oraşul era plasat pe traseul negustorilor de sclavi, iar portul era unul dintre cele mai mari din regiune. În secolul al 16-lea, Suakin a fost cucerit de sultanul otoman Selim I.

"E unul dintre cele mai vechi oraşe din Sudan. Britanicii au fost aici şi turcii, sunt multe influenţe culturale aici în oraş."

După cucerirea otomană, a urmat o perioadă de dezvoltare, când au fost construite multe dintre clădirile de pe insulă. Pentru că era singurul material disponibil din abundenţă în zonă, majoritatea caselor sunt făcute din corali.

Toate vor fi refăcute cu fonduri oferite de Turcia. În plus, proiectul prevede multe construcţii de anvergură.

"Ne aşteptăm la o creştere a turismului pe insulă, vom avea un port uriaş pentru iahturi, staţiuni, locuri de distracţie şi pentru scufundări."

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a vizitat recent Sudanul, a dezminţit zvonurile privind intenţia Turciei de a construi o bază militară pe insula Suakin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu