Institutul pentru Politici Publice va prezenta astăzi "Barometrul Opiniei Publice - mai 2011"

Embed:

Institutul pentru Politici Publice va prezenta astăzi, 30 mai, rezultatele sondajului "Barometrul Opiniei Publice - mai 2011", realizat în actuala campanie electorală. Ultimul sondaj preelectoral a fost prezentat pe 16 noiembrie 2010, înainte de scrutinul parlamentar. Să ne amintim care era încrederea oamenilor în politicieni, dar şi intenţia de vot a alegătorilor.

Cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, liderul PLDM, Vlad Filat, era în topul încrederii cetăţenilor. El a adunat peste 43 % din preferinţele celor intervievaţi, fiind urmat de comunistul Vladimir Voronin, cu aproape 36 %. Pe locul trei se afla democratul Marian Lupu, urmat de liberalii Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu.

Potrivit Barometrului din mai 2010, Marian Lupu era politicianul care se bucura de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor. El era urmat de Vlad Filat, Vladimir Voronin, Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu. Înainte de parlamentarele din noiembrie, în favoarea Partidul Comuniştilor şi-au exprimat intenţia de vot peste 25 la sută dintre cei intervievaţi. Pentru PLDM ar fi votat 21 la sută, pentru PD aproape 10 la sută, iar pentru PL aproape 9%.

Rata indecişilor era de 26 %. În final, PCRM a obţinut 39,34 % din voturi, PLDM – 29,42 %, PD – 12,7 % şi Partidul Liberal 9,96 % din voturi.

Barometrul Opiniei Publice care a fost lansat în noiembrie 2010 a fost realizat în perioada 17 octombrie - 7 noiembrie pe un eşantion de 1.100 de persoane, marja de eroare fiind de plus-minus 3 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu