Institutul de Zoologie va fi renovat. Guvernul a alocat peste 5 milioane de lei

Embed:

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în ședința de astăzi a Guvernului a fost aprobat un proiect de Hotărâre cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor incendiului din 20 aprilie de la Institutul de Zoologie.

Suma alocată din Fondul de intervenție a Guvernului constituie 5.524,35 mii lei.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU PUTERNIC la Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe. 14 autospeciale, la faţa locului (VIDEO/FOTO)

În context, menționăm că în conformitate cu HG nr. 50 din 16.01.2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a devenit fondator a 19 organizații de drept public din domeniile cercetării și inovării, printre care și Institutul de Zoologie, dar fără a prelua și proprietățile acestora. 

CITEȘTE ȘI: Pavel Filip despre Institutul de Zoologie: De ce nu s-a făcut reparaţie până acum

Prin urmare, deși imobilul afectat este încă la balanța Academiei de Științe a Moldovei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întreprins toate măsurile necesare pentru finanțarea cheltuielilor urgente de lichidare a consecințelor incendiului.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI FILMATE CU DRONA de la incendiul de proporţii produs la un institut al Academiei de Ştiinţe. 100 de pompieri au luptat cu flăcările

Amintim că pe 20 aprilie 2018 acoperișul blocului de Biologie al Institutului de Zoologie, situat pe str. Academiei 1, mun. Chișinău, a ars în totalitate.

În urma incendiului au fost deteriorate sistemul energetic şi de ventilare, reţeaua internet, unele birouri şi echipamente. Totodată, mijloacele financiare alocate includ reparația etajelor 2, 3 și 4, afectate de aversele care au urmat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu