Instituţiile medicale din ţară au sistat procedura de vaccinare a copiilor

Embed:
Instituţiile medicale din ţară au sistat procedura de vaccinare a copiilor. Nici singura clinică privată din ţară specializată în imunizare nu activează în această perioadă. Instituţia ar urma să îşi reia activitatea din 6 aprilie, potrivit paginii oficiale. Decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol sănătatea celor mici şi a părinţilor. Directorul Asociaţiei Medicale Teritoriale Buiucani susţine că în instituţiile din subordine procesul de vaccinare a fost sistat din 13 martie.

"Procesul de imunizare va fi reluat după ce va fi anulată perioada situaţiei excepţionale şi vom reveni la procesul normal de imunizare a copiilor. După ce a fost emis ordinul în 13 martie, medicii de familie anunţă telefonic mamele care erau programate pentru vaccin că procesul a fost sistat", a spus directorul Asociaţiei medical teritorială Buiucani, Liliana Iașan.

În instituţiile medicale accesul e restricţionat inclusiv gravidelor şi pacienţilor cu maladii cronice, cu excepţia pacienţilor care au nevoie de ajutor medical urgent.

"În centrul medicilor de familie examinăm doar gravidele în perioada de screening pentru evitarea ulterioarelor malformaţii. Medicii de familie telefonează pacienţii care stau pe lista pacienţilor cronici, cu hipertensiune arterială, cu diabet zaharat pentru a li se elibera reţetele pentru medicamentele compensate", a mai spus directorul Asociaţiei medical teritorială Buiucani, Liliana Iașan.

Potrivit circularei emise în 25 martie de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, procesul de imunizare ar urma să fie reluat după anularea stării de urgenţă, în data de 15 mai.
loading...

Lasă un comentariu