Instituţii medicale fără medici. Spitalul din Făleşti duce lipsa a jumătate din specialişti

Embed:

Criză de medici la spitalul din oraşul Făleşti, unde jumătate din funcţii sunt vacante. Situaţia nu pare să se schimbe prea curând. Asta pentru că tinerii specialişti nu vor să vină într-o instituţie care nu dispune de echipament medical necesar.

Pacienţii din Făleşti sunt nevoiţi să ceară ajutorul specialiştilor din Bălţi, Ungheni sau Nisporeni.

"Două ore şi jumate. Copilul încă n-a mâncat nimic. Băieţelul iată cu ochiul. Îi sfărâmat ochiul. I-a dat cu discul în ochi şi nu vede", a spus o doamnă.

"Eu vineri nu am intrat, m-au programat pe azi, de dimineaţă stau şi nu pot să intru. Iaca întreb sora medicală de ce stau de dmineaţă aici şi nu pot să intru şi nici nu răspunde", a adăugat o femeie.

Administraţia instituţiei speră că vor fi angajaţi mai mulţi tineri specialişti, dar recunoaşte că în spital nu există condiţii necesare.

"Nu vine nimeni la noi. Cerinţe noi dăm tot anul. Nu avem oncologi, nu avem reanimatologi, nu avem nici anestiologi, metodologi, pediatru-consultant. Cumulează funcţiile, câte două salariii, câte … aşa se descurcă", a declarat economistul-şef Tatiana Svestun.

"Depinde de locul de muncă, cum este înzestrat cu aparate. Ar fi o dreptate dacă i s-ar da apartament", a menţionat vicedirectorul spitalului din Făleşti Nicolae Andrieş.

Vârsta medie a angajaţilor de la spitalul raional din Făleşti este de 56 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu