Instanţa de judecată a suspendat ordinul Olesei Stamate. Dumitru Țîra a fost restabilit în funcţie la Consiliul de Integritate

Activitatea Consiliului de Integritate (CI) al ANI a fost deblocată, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a emis astăzi, 28 noiembrie, o încheiere prin care a suspendat ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, de revocare din funcția de membru al Consiliului din partea societății civile a lui Dumitru Țîra. Totuşi, Dumitru Țîra a spus că va demisiona, după ce va obține o decizie definitivă, așa cum i-a promis Olesei Stamate, scrie realitatea.md.

Dumitru Țîra a explicat că ”această încheiere deblochează funcționalitatea Consiliului de Integritate, pentru că deja după demisia domnului Postu (n.r. Ion Postu era membru al CI ANI din partea CSM) din CSM, Consiliul de Integritate a rămas blocat, fără cvorum de minim 5 membri pentru a fi lucrativ. Acum pot fi organizate ședințe”.

În acest sens, membrul Consiliului de Integritate a atenționat Ministerul Justiției asupra necesității urgente de finalizare a procedurii de selectare a noului membru din partea societății civile în Consiliul de Integritate al ANI.

”Din câte cunosc, comisia de selectare s-a convocat deja într-o ședință. De asemenea, sugerez modificarea ulterioară a Regulamentului respectiv pentru a reintroduce proba interviu în concurs. Este absurd să selectezi prin concurs un candidat fără măcar să discuți cu el sau fără să-l vezi la față, să vezi că este adecvat și are pregătirea minimă în domeniu”, a declarat Ţîra pentru realitatea.md.

Încheierea este executorie din momentul emiterii, dar poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile de la notificare prin intermediul Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Rîșcani
 
loading...

Lasă un comentariu