Instanța a admis organizarea referendumului pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă

Embed:

Undă verde pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. Magistraţii biroului Buiucani al Judecătoriei Chişinău au decis ieri că plebiscitul poate avea loc, după ce grupul de iniţiativă a prezentat în data de 7 iulie peste 77 de mii de semnături. Sentința poate fi atacată în decurs de 15 zile.

"Se admite parțial demersul grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de petrecere a referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă." 

Instanța a declarat valabile doar 75 dintre cele 77 de mii de semnături. Potrivit legislaţiei, Consiliul Municipal Chișinău urmează să decidă când va fi organizat plebiscitul. Data va fi anunţată apoi membrilor Comisie Electorale Centrale.

Tot ieri, procurorii anticorupție au cerut suspendarea din funcție a primarului Dorin Chirtoacă. Edilul se află în arest la domiciliu. El este acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu