Instalarea crucifixului la Ministerul de Interne este ilegală. Andrei Năstase somat să aducă scuze publice (DOC)

Ministerul de Interne trebuie să scoată timp de 10 zile crucifixul instalat de Andrei Năstase, iar politicianul va trebui să aducă scuze publice pe motiv că instalarea obiectului religios ar instiga la discriminare. 

Decizia a fost adoptată de Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii. 

Potrivit documentului, "Consiliul este de opinia că expunerea simbolurilor religioase în instituțiile publice transmite indirect mesajul precum că toți angajații instituției împărtășesc o anumită religie, ceea ce ar putea deranja din punct de vedere spiritual/emoțional alți angajați ai ministerului, care împărtășesc alte religii inclusiv pe cei atei". 

Consiliul susţine că instalarea crucifixului în incinta MAI "reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase". 

Din acest motiv, Consiliul a decis ca "Domnul Andrei Năstase va aduce scuze publice, în termen de 10 zile de la recepționarea prezentei decizii, pentru instigarea la discriminare pe criteriul de convingeri religioase manifestată prin instalarea crucifixului și discursul de la evenimentul respectiv".

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne "va înlătura simbolistica religioasă din holul instituției și va asigura protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului".

Decizia Consiliului poate fi contestată, în decurs de 30 de zile de la data comunicării.

Contactat telefonic de PUBLIKA.MD, Andrei Năstase nu a răspuns la apel. Responsabilii de la Ministerul de Interne au spus că vor reveni ulterior cu o reacţie.

Nici Mitropolia Moldovei nu a comentat, deocamdată, decizia Consiliului.

PUBLIKA.MD aminteşte că Andrei Năstase, fiind în funcţia de ministru de Interne, a inaugurat la 15 septembrie trecut, un crucifix în holul Ministerului de Interne. 

Ulterior, cu ocazia a 100 de zile de la învestirea în funcţie, Năstase a menţionat instalarea crucifixului drept o mare realizare a sa. "Am reușit, totodată, inaugurarea unui crucifix ca pavăză a nevoii de unitate în societatea noastră îndelung încercată de războaiele politice din trecutul recent", s-a lăudat Năstase.

CITEŞTE ŞI Năstase vrea să lupte împotriva criminalităţii prin rugăciuni. Acesta a instalat la Ministerul de Interne un crucifix

 

loading...

Lasă un comentariu