Inspirat de tradiţia moldovenilor, un designer german va coase puloverul anului 2013

Embed:

Femeile din satul Palanca, raionul Călăraşi înspiră designeri din Germania. Moldovencele crează adevărate opere de artă cu mâinele sale. Ele se adună la muzeul "Casa Părinteacă" din localitate şi împreună cu proprietara muzeului Tatiana Popa ţes covoare în bumbi. Lucările lor au impresionat-o pe Isabell de Hillerin, un designer german care a creat în baza ţesăturilor o colecţie de haine pentru primăvara-vara 2013.

Tatiana Popa spune că designerul german a trăit două luni în satul Palanca unde a descoperit originalitatea covoarelor ţesute în bumbi. 

"Covorul, pe care noi am crezut că este doar un covor, a fost văzut cu alţi ochi de designerul din Berlin, Isabell de Hillerin. Elementele acestui covor este folosit pentru un pulover care va fi în moda anului 2013", susţine Tatiana Popa, director muzeul "Casa Părintească". 

Stăpâna muzeului susţine că în ultimii zece ani transmite acest meşteşug consătencelor sale. Ea mai speră că această îndeletnicire va ajunge renumită şi peste hotarele ţării.

Un covor în bumbi este ţesut în trei-patru luni. Preţul acestuia poate ajunge până la 7 mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu