INSPECTORII FMI au venit în Republica Moldova. Ce aspecte ale colaborării vor studia

Embed:

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se află în vizită în Republica Moldova începând de astăzi, relatează Radio Chişinău.

Aceasta nu va avea, însă, mandatul de a iniția negocierile pentru semnarea unui Acord de țară. Guvernul susține că discuțiile în acest sens ar putea fi inițiate în luna iunie.

Misiunea își propune să continue dialogul cu privire la politicile economice și să avanseze în discutarea reformelor propuse de Guvern și Banca Națională ca elemente importante ale unui nou program susținut de FMI. Premierul Pavel Filip a declarat să autoritățile realizează reformele necesare pentru ca aceste discuții să poată fi inițiate în cel mai scurt timp posibil.

Echipa de experţi se va afla în Moldova până pe 27 mai şi va avea mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai Guvernului, Ministerului Finanţelor şi Băncii Naţionale.

Este a doua misiune a FMI din acest an. Prima vizită de lucru a avut loc la sfârşitul lunii februarie. Anterior, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat că Republica Moldova ar putea avea un nou program cu Fondul Monetar Internaţional în această toamnă. 

De negocierile cu Fondul depinde și reluarea finanțărilor din partea altor parteneri externi, în special a Comisiei Europene și României.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu