Inspectorii de patrulare, în acţiune! Zeci de șoferi şi pietoni au fost AMENDAŢI

Embed:

Numărul mare de accidente rutiere cu implicarea pietonilor i-a determinat pe inspectorii de patrulare din Bălți să treacă la acțiune.

Ei au împărţit astăzi amenzi atât şoferilor, care au circulat neregulamentar, cât şi pietonilor, care au trecut strada în locuri interzise. Intervențiile au avut loc în cadrul operațiunii "Pieton".

"Nu am vrut să merg până la zebră pentru că mă dor picioarele, chiar acum mă întorc de la spital. Am aşteptat până când au trecut toate maşinile, după care am traversat. Dar chiar şi aşa recunosc că am încălcat", a spus un pieton.

Şoferii care nu au cedat trecerea pietonilor au primit amenzi de 200 de lei şi două puncte de penalizare:

"Nu i-am cedat pentru că eu mergeam pe mijloc iar pietonul era într-o margine, de atâta am mers înainte."

"Eu de obicei cedez tot timpul, acum nu am făcut-o pentru că nu l-am văzut."

Reprezentanţii Inspectoratului Național de Patrulare spun că numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor a crescut.

"Din cinci accidente rutiere înregistrate patru sunt cu implicare pietonilor ca urmare o persoană a decedat şi trei sunt traumate. Operaţiunea "Pieton" este declanşată pentru diminuarea accidentelor rutiere cu implicare pietonilor", a spus şeful de pluton al Regimentului de Patrulare Nord, Eugen Muntean.

În ultimele două săptămâni, peste 120 de şoferi şi pietoni din Bălţi au primit amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu