Inspectorii de patrulare, cu ochii pe şoferi. Cum sunt descoperiţi conducătorii auto care au datorii

Poliţia de Patrulare este cu ochii pe şoferii nedisciplinaţi. Oamenii legii au făcut verificări în apropierea punctelor vamale, pentru a-i descoperi pe şoferii rău-platnici. Potrivit poliţiştilor, cel mai des, şoferii care conduc maşini cu numere străine se eschivează de la plata amenzilor date de camerele de supraveghere. 

Un şofer a dat dovadă de o productivitate de invidiat la capitolul încălcări. Timp de jumătate de an, acesta a reuşit să acumuleze tocmai 17 puncte de penalizare. Din această cauză, el a rămas fără permis.

Astăzi, poliţiştii au organizat filtre de verificare în apropierea posturilor vamale, pentru a-i descoperi pe şoferii care nu şi-au achitat amenzile primite. Cum era şi de aşteptat, conducătorii nedisciplinaţi nu au fost greu de găsit.

Şoferii spun că nu achită amenzile la timp pentru că nu primesc scrisorile cu încălcările depistate de camerele de supraveghere.

Pentru a-i verifica pe conducători, poliţiştii folosesc o bază de date mobilă. Aceştia spun că, datorită ei, toţi şoferii rău-platnici sunt descoperiţi şi obligaţi să-şi achite datoriile.

"Dacă șoferul dat confirmă că dumnealui a fost la volan la data comiterei încălcării respectiv se întocmeşte proces verbal. Daca dumnealui nu a fost la volan. Se face citația în care se obligă să se prezinte la centrul unic de monitorizare și deja se stabilește cine a fost la volan", a menţionat Ion Rusu, inspector de patrulare.

La filtrele de verificare organizate de oamenii legii la punctele vamale au participat 43 de inspectori.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu