Insectă uriașă, descoperită în sudul Chinei. Vei rămâne uluit de dimensiunele acestei vietăți (FOTO)

Cea mai lungă insectă din lume este un exemplar din ordinul Phasmatodea, o așa-numită insectă băț, care măsoară peste de 60 de centimetri și a fost descoperit în sudul Chinei, scrie agerpres.ro.

Cu lungimea exactă de 62,4 centimetri, această insectă descoperită în provincia Guangxi (sud) depășește precedentul record în domeniu, deținut tot de o insectă băț. Aceasta fusese descoperită în Malaysia, în 2008, și măsoară 56,7 centimetri, fiind expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. 

Insecta, deținătoare a noului record, a fost capturată de entomologul Zhao Li, după ce a primit o serie de informații de la câțiva săteni despre existența unor insecte gigantice, foarte lungi și cu o grosime comparabilă cu aceea a unui deget de om. Căutările lui Zhao Li au durat 6 ani.

"Căutam insecte pe un munte cu altitudine de 1.200 de metri, la Liuzhou, în provincia Guangxi. Apoi am văzut o umbră care semăna cu o nuia. Când m-am apropiat, am constat că și picioarele acestei insecte gigantice erau la fel de lungi ca ea", a povestit Zhao Li. 

Insecta a primit numele de Phryganistria chinensis Zhao în onoarea celui care a descoperit-o.

Până în prezent, au fost descoperite peste 3.000 de varietăți de insecte din ordinul Phasmatodea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu