Inscripții pe pereţii clădirilor, staţiilor şi stâlpilor din Capitală. Răufăcătorii riscă AMENZI de ZECI DE MII DE LEI (FOTOREPORT)

Embed:

Primăria municipiului Chișinău le cere oamenilor să nu mai lipească afişe pe clădiri pe motiv că acestea știrbesc din imaginea orașului.

Într-un comunicat de presă, autoritățile locale îi îndeamnă pe cei care observă pe cineva că face inscripții pe pereţi să anunțe poliția, pentru ca aceștia să fie pedepsiți.

Unii oameni spun că zi de zi văd numeroase inscripții şi afişe pe pereţii edificiilor din Capitală, iar acest lucru îi deranjează:

"Dacă de desenat frumos undeva la opriri, la stație, se poate. De ce nu? Dar dacă pe pereții caselor și așa mai departe asta deja e vandalism".

"Știrbesc din imaginea și frumusețea clădirii. Aș dori ca să fie o arhitectură frumoasă a clădirii, numai să nu fie inscripțiile și publicitatea asta".

"Inscripțiile sunt un lucru foarte rău și ar fi trebuit ca toate care sunt în oraș să fie șterse. Sunt împotriva lor. Unele sunt cu caracter negativ și nu ar trebui să fie".

Reprezentanții Primăriei Chișinău facă apel la bunul-simț al cetățenilor și speră că edificiile, staţiile şi stâlpii din oraș nu vor mai fi desenaţi la fiecare pas. Aceștia afirmă că anual, din bugetul local, se alocă sume impunătoare pentru salubrizarea locurilor publice vandalizate, dar acești bani ar putea fi folosiți în alte scopuri.

"Scopul primăriei și mesajul primăriei este de a preveni aceste acțiuni de vandalism de către cetățeni. Orașul este a tuturor și ne interesează aspectul arhitectural al acestui oraș, noi venim cu sugestia ca să se abțină lumea de la astfel de acțiuni", a declarat Valeriu Bogdan,  șef direcție Asistență juridică.

Cei care fac inscripții pe clădirile din oraș riscă o amendă de la 27.500 până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 200 de ore pentru vandalism.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu