Inscripţii în calcar, vechi de aproximativ 4.000 de ani au fost descoperite în Egipt

O echipă alcătuită din arheologi egipteni şi germani a descoperit în cartierul Al-Matariya din Cairo mai multe pietre de calcar pe care sunt gravate inscripţii ce ar putea avea o vechime de 4.000 de ani, scrie agerpres.ro.

Unele dintre acele fragmente datează din timpul dinastiei a 12-a şi dinastiei a 20-a, pe vremea Regatului Mijlociu Egiptean şi a Noului Regat Egiptean. Arheologii au descoperit, de asemenea, fragmente din mai multe statui.

Expertul german în egiptologie Dietrich Raue, coordonatorul acestei misiuni arheologice, a spus că una dintre inscripţii se referă la vechiul zeu Atum, considerat responsabil pentru inundaţiile produse de Nil din Perioada Târzie a Egiptului Antic, între anii 664 î.e.n. şi 332 î.e.n.

În martie 2017, aceeaşi misiune arheologică a descoperit bustul unei statui uriaşe, o reprezentare a unui faraon mai puţin cunoscut, Psamtik I, care a domnit între anii 664 î.e.n. şi 610 î.e.n. Excavaţii suplimentare au reuşit să scoată la suprafaţă şi celelalte fragmente ale statuii.

Al-Matariya, un cartier din estul oraşului Cairo, a făcut parte în trecut din oraşul antic Heliopolis, supranumit "Oraşul Soarelui".
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu