Însărcinatul cu afaceri interimar al Federaţiei Ruse în Moldova a fost convocat la Ministerul de Externe

Embed:

Însărcinatul cu afaceri temporar al Rusiei în Moldova, Elena Kopnina, a fost convocată astăzi la Ministerul de Externe. Diplomatului i s-a adus la cunoştinţă îngrijorarea Chişinăului despre intenţia militarilor ruşi, dislocaţi în stânga Nistrului, de a participa la Parada de 9 mai din Tiraspol. 

Părţii ruse i s-a sugerat să se abţină de la astfel de acţiuni şi i s-a amintit că trupele ruse din regiune s-au angajat să respecte principiul neutralităţii în raporturile dintre cele două maluri.

Chişinăul şi-a mai arătat nemulţumirea faţă de decizia Tiraspolului de a folosi în regiune drapelul Rusiei, alături de cel al autorităţilor separatiste.

De asemenea, a fost contestată şi declararea zilei de 12 iunie drept zi a Rusiei în stânga Nistrului.

Potrivit autorităţilor constituţionale, asemenea acţiuni pot afecta direct relaţiile moldo-ruse şi subminează procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Contactaţi de Publika TV, reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Chişinău au declarat că nu cunosc deocamdată, motivul pentru care diplomatul a fost convocat la Ministerul de Externe. În schimb, au spus că acest lucru nu este unul ieşit din comun, deoarece astfel de chemări se întâmplă destul de des.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu