Înregistrări AUDIO şi VIDEO a convorbirilor dintre membrii grupărilor criminale, reţinuţi pentru şantaj, contrabandă şi fals de acte (VIDEO)

Embed:

Procurorii PCCOCS au reţinut 18 persoane ieri. Acestea sunt bănuite de organizarea migraţiei ilegale, şantaj, spălare de bani, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat.

Citeşte şi BILANȚUL unei operațiuni de AMPLOARE efectuate de PCCOCS și SIS: 52 de percheziții, 18 reținuţi și 100 de acte false depistate (VIDEO)

Potrivit unor înregistrări audio şi video, care au fost făcute publice de către procurori, schemele infracţionale erau negociate atât la telefon, cât şi în timpul unor întâlniri. Iată ce discutau persoanele reţinute de către PCCOCS: 

Infractorii, despre falsificarea actelor: 

- Când vii că avem de făcut "perekleika" (lipirea repetată)?

- Am să te sun şi îţi voi spune.

Despre comercializarea ilegală de arme:

- Şi despre ceea ce am vorbit, acesta e gata să dea o "ştukă" (o mie)?

- Pentru ce?

- Pentru "kalaş" (armă Kalaşnikov). Şi dacă îi îndoi la una jumătate?

- Dacă cu una jumătate vrea să-l dea, mă duc şi-l iau. Dar să dea jumătate din sumă înainte. Este şi cu "gluşac" (surdină, amortizator de sunet pentru armă) cu 2 (mii) şi jumătate. 

- Cu "gluşak", 2.5?

-Jumătate de bani îi iai la tine. Mă duc să-l iau, îi dăm cealaltă jumătate în mână.

Despre migraţie ilegală:

- Ştii ce poţi să faci? Poate să se ducă pe la Ungheni şi să ajungă în partea cealaltă.

Despre paşapoartele falsificate:

-Mi-a pus condiţii, dacă apare aici cu paşaportul ăla, o să am eu personal mari probleme. 

- Şi unde e chip-ul?

- E totul cum trebuie să fie. Uite-te la al tău şi la al meu.

- Să-ţi dau totul odată? -Da. - (Numără: 1,2,3,4,5). Aici îs 100, 200, 300, 350. 

- (Numără) ai cinci minute să revii.

Despre muniţii:

- I-am spus că băieţii vor să-l ia. Gândeşte-te la preţ: 35-40. La care a spus că dacă erau 35-40, nu le mai aduceau acasă.

- Ce vreu să vă zic, banii vin din altă parte. Sunt acolo, cu diferite colţuri. Preţul discutăm pe loc. Mie îmi trimit oameni să le aducă. Leii ăştia sunt a nişte flăcăi de-a patronului.

- Aha.

- Am avut mai multe istorii cu ei şi odată la o masă trebuia să împărţim banii, era o sumă sănătoasă. Eram vreo 10 persoane fiecare responsabil de partea lui...Când mă pornesc la dânsul, îmi transpiră palmele. N-aş vrea să mă "hodinesc" pentru câteva hârtii. Propuneri câte vrei, şi de la Cernăuţi şi de la Odesa. La Cernăuţ am văzut o torbă PLINĂ. Băieţii mi-au zis să dăm 30% din bani astăzi. Erau şi aşa de murdari, şi curate. (arată poze) Mai mult de jumătate nu erau murdare. 

- Ne-am văzut odată şi au întins pe masă. Mi-au zis să mi aleg. Să ştii că anini 7 ani pentru 10 bucăţi. 

Vezi şi momentele reţinerii la final de video.

PUBLIKA.MD amintește că Miercuri, au avut loc descinderi la Agenţia Servicii Publice din Capitală. Mai mulți reprezentanţi ai instituţiei au fost reţinuţi de procurorii PCCOCS pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi falsificarea actelor.

 

 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu