ÎNREGISTRĂRI AUDIO. Combatanții Platformei DA plănuiesc violențe în timpul evenimentelor de comemorare a eroilor Războiului de pe Nistru

Embed:

Comando-ul de combatanți al Platformei DA vor să organizeze violențe în timpul evenimentelor de comemorare a eroilor Războiului de pe Nistru care va avea loc la data de 2 martie 2017. Asta reiese din înregistrarea audio făcută public de redacţia Today.md

Potrivit informaţiilor, la data de 23 februarie 2017, în jurul orei 18:00, în restaurantul "Crisandix" de pe strada Grigore Vieru 28 din Bubuieci, mun. Chișinău, a avut loc o întâlnire la care a participat un grup de veterani ai războiului de pe Nistru.

Covrig Constantin, cunoscut ca om a lui Vlad Filat (era responsabil de activitatea Caravita SRL în zona de Nord a Republicii Moldova), a fost cel care a organizat întâlnirea camarazilor de arme chiar de ziua Soldatului Sovietic.

În timpul chefului, combatanții, adepți ai Platformei DA, au planificat acțiunile diversioniste pe care urmează să le întreprindă la data de 2 martie 2017, pentru a împiedica buna desfășurare a comemorării eroilor care și-au dat viața pentru Independența și Integritatea Republicii Moldova.

Din discuțiile celor prezenți, reiese că la data de 2 martie, aceștia urmează să provoace violențe în timpul manifestațiilor organizate de autorități, iar începutul acestor violențe va fi marcat de fluierarea oficialilor care vor încerca să țină discursuri. Totodată aceștia intenționează să deturneze mișcarea coloanelor oficiale și să-i alunge din coloană pe oficiali.

Deși unul dintre vorbitori a încercat să spună că nu e bine ca în ziua în care se comemorează cei morți să se facă destabilizări, pentru că în primul rând au de suferit familiile celor căzuti, acesta a fost întrerupt de camarazii de arme și pahar. 

După mai multe toasturi, combatanții au recunoscut între ei că se confruntă cu probleme penale, unii fură, alții beau alții participă la violențe, dar toți sunt eroi. Mai mult ca atât, aceștia sunt gata să renunțe la orice manifestații dacă statul le va rezlva problemele cu dosarele pe care le au intentate pentru tot felul de infracțiuni.

Potrivit Today.md, la întâlnirea dată au fost prezente următoarele persoane:

- Caraman Ion Sergiu - fondator al SRL "Triticus-Com". Veteran al războiului de pe Nistru, care în ultima perioadă și-a asumat rolul de "bodyguard" al liderului Platformei DA și-l însoțește peste tot pe Andrei Năstase, fiind mereu în spatele acestuia.

- Ghemu Tudor Sergiu - a participat la luptele pentru apărarea integrității Republicii Moldova;

- Bîzgu Anatolie Pavel - conducător al organizației "Mișcarea refugiaților transnistreni". Veteran al războiului de pe Nistru, președinte al Mișcării Refugiaților Transnistreni;

- Cucu Valeriu Vladimir - a participat la luptele pentru apărarea integrității R. Moldova. La moment, acesta este preocupat de gestionarea ÎI "Cucu Valeriu" ce acordă servicii de transportare şi vămuire de tip cargo a mărfurilor de larg consum procurate de la Piaţa "Km.7" din Odesa, Ucraina. A venit la întâlnire cu automobilul de model Dacia;

- Dulgher Potap Neofid;

- Safarmatov Arslan Uctamcul - participant la luptele din 1992. Este protagonistul incidentului care a avut loc în dimineața zile de 24.11.2015, pe strada Columna. Atunci Safarmatov s-a luat la ceartă cu doi angajați ai agenţiei de pază particulară "ARGUS-S". Potrivit poliției, bărbatul ar fi tras în aer mai multe focuri de armă dintr-un pistol de model Baikal. La rândul lor, angajații ARGUS-S au tras un foc de avertizare;

- Covrig Constantin Vaisili;

- Paicu Anatolie Gheorghe - a participat la luptele pentru apărarea integrității R. Moldova.

Solicitat de echipa noastră, şeful Inspectoratului general de poliţie, Alexandru Pînzari a declarat că se va autosesiza pe marginea acestui caz şi va reveni cu detalii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu