INP intensifică patrularea pe drumurile naționale din cauza precipitațiilor și ceții

Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenția asupra faptului că aflândune în perioada rece a anului, din cauza variaților de temperatură, apare ceață sau precipitații pe teritoriul țării. În acest context, în weekend angajații INP vor intensifica patrularea pe drumurile naționale. 

Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, INP recomandă conducătorilor auto:
- să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă;
- în situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ceață, este necesară păstrarea unei distanțe mai mari față de mașinile care circulă în față;
- evitarea acționării bruște a mecanismului de direcție şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Pietonii și bicicliștii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic, de aceea sunt sfătuiți să poarte elemente reflectorizante sau haine deschise la culoare.

Totodată reamintim că începând cu data de 1 noiembrie și până pe 31 martie, inclusiv, conform Regulamentului Circulației Rutiere, toți conducătorii auto sunt obligați să conecteze faza scurtă a mașinii și pe timp de zi. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu