INP: În ultimile trei zile au fost înregistrate 11 accidente rutiere, iar 30 de șoferi au fost prinși beți la volan

În ultimile trei zile au fost înregistrate 11 accidente rutiere grave pe traseele naționale, în urma cărora a decedat o persoană și altele 11 au primit diferite traumatisme.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că cauzele preliminare ar fi depășirea neregulamentară și viteze excesivă, motivul este că pe carosabil nu mai persistă polei, iar șoferii își asumă riscul cu propria viață.

Chiar dacă au loc accidente cu consecințe grave, șoferii continuă să încalce RCR fiind depistate circa 600 de încălcari rutiere. Astfel, în perioada 1-3 februarie, inspectorii de patrulare au documentat circa 30 de conducători auto care conduceau automobilul în stare de ebrietate, iar peste 300 au depășit limita de viteză admisă.

Pe parcursul următoarelor zile, angajații INP vor continua patrularea intensifivă pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora.

Totodată, INP recomandă șoferilor:

- nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
- conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
- nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
- conduceți prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteză.

Dragi șoferi, fiți disciplinați și nu încercați să corupeți polițiștii, iar în cazul în care întâlniți cazuri de corupţie în rândul angajaților poliției sesizați Linia specializată anticorupție a MAI - 1520.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu