INP: Anul trecut au fost întocmite 163 de mii de procese verbale, dintre care 54%, generate de sistemul automotaizat

INP a întocmit în anul 2019 cca 163 mii procese verbale, dintre care 54% au fost generate de sistemul automatizat. Suma amenzilor achitate este de aproape 56 milioane de lei. Despre aceasta s-a discutat, astăzi, la o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, în cadrul căreia a fost examinat conceptul de dezvoltare a sistemului de monitorizare a traficului rutier. Conceptul a fost elaborat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și prezentat de conducătorul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

În prezent, sistemul de monitorizare a traficului rutier în Chișinău conține 41 de puncte de interes, în 33 de intersecții a 8 sectoare de drum.

Sistemul de monitorizare în perspectiva apropiată va fi integrat în sistemul mai larg „Oraș Sigur”. Experiența construcției sistemelor „Oraș Sigur” în orașele mari a generat efecte importante asupra îmbunătățirii ordinii publice și disciplinei în trafic.

Conceptul de dezvoltare a sistemului presupune modernizarea infrastructurii existente și extinderea la nivel național în 4 etape, care ar dura 3 ani și ar implica investiții de cca 237 milioane lei. Decizia de acceptare a conceptului va determina necesitatea elaborării cadrului normativ național, inclusiv referitor la protecția datelor cu caracter personal.

loading...

Lasă un comentariu