INP a organizat o operaţiune de avertizare a pietonilor. Ce scuze au avut oamenii

Embed:

Poliţia continuă să fie cu ochii pe pietonii indisciplinaţi. Agenţii de patrulare au organizat o nouă operaţiune de avertizare a persoanelor care nu renunţă la prostul obicei de a traversa străzile în locuri nepermise.

În perioada ianuarie-septembrie, s-au produs peste 630 de accidente cu implicarea pietonilor, mai mult de jumătate fiind înregistrate în Capitală.

Cele mai multe accidente, o sută la număr, soldate cu şapte morţi, au avut loc pe bulevardul Dacia. Cei mai mulţi pietoni nu conştientizează riscul la care sunt expuşi, atunci când traversează străzile neregulamentar.

"Eu nu încalc niciodată, dar acum fiind cu o sacoşă grea, am decis să traversez aici mai repede, ca să nu târâi mult. Atâta. Sunt vinovată."

"- Nu aveţi dreptul să traversaţi aici. - Mă scuzaţi, vă rog frumos, sunt profesoară şi mă grăbesc la serviciu."

"Mă dor foarte tare picioarele. - Ştiţi că este periculos? - Păi am grijă când traversez."

În doar jumătate de oră, pe o singură porţiune de drum 20 de persoane s-au ales cu amenzi de 300 de lei.

"- Aveţi vreun act la dumneavoastră? - Da am actele. - Ştiţi că se prevede amendă pentru asta că aţi traversat în loc interzis? - Îmi pare foarte rău, că sunt şi eu jurist de profesie, ştiu foarte bine lucrurile astea."

"Ştiu că pe aici este interzisă trecerea, dar toţi traversează şi m-am prins şi eu. - Veţi plăti amenda? - Da, nu am altă opţiune."

Poliţiştii susţin că, numai în Capitală, în urma accidentelor cu implicarea pietonilor au fost răniţi 250 de copii.

"Dacă în jur de 600 de accidente rutiere, timp de nouă luni, cu implicarea pietonilor au fost înregistrate, în jur de 200 sunt vinovaţi pietonii", a spus ofiţerul de presă al INP, Alina Bunghez.

Şi şoferii care nu au acordat prioritate pietonilor s-au ales cu amenzi.

"Când se opresc, când nu se opresc. Când poate să se dea jos şi să înceapă a răcni, hai treci mai repede, ori aşa ceva."

"Noi pe parcursul săptămânii acesteia, în deosebi în săptămâna "Siguranţei rutiere", atenţionăm participanţii, cât şi conducătorii auto să fie cât mai prudenţi, pentru a traversa la trecerile de pietoni", a spus inspectorul de patrulare, Ion Severin.

Acţiunea poliţiştilor a avut loc în cadrul unei campanii care se va încheia vineri, 13 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu