"Inovvatic Fest Roboshow" la Muzeul Naţional de Istorie: Ce puteţi vedea la expoziţie

Embed:
Recită poezii, cântă, dansează şi chiar pot răspunde la întrebări. Sunt doar câteva dintre abilităţile celor 30 de roboţi expuşi în cadrul "Inovvatic Fest Roboshow" de la Muzeul Naţional de Istorie.

Robotul care poartă numele celebrului sculptor, pictor şi arhitect renascentist, Michelangelo, reproduce opere de artă.

"Ei desenează portrete pe hârtie, pe tablă albă, sticlă, chiar şi pe lemn. Roboţii sunt programaţi de pe o aplicaţie specială. Aplicaţia converteşte orice imagine în puncte şi sunt transmise robotului", a afirmat Cleopatra Begal.

Alţi roboţi impresionează prin abilităţile de a executa diferite comenzi.

"Se numeşte căţeluşul Albo. Este un robot alcătuit cu scopul de distracţie pentru copii, pentru o familie. Se comportă ca un câine obişnuit. Este dotat cu intelect artificial, el singur dirijează cu acţiunile sale, latră după cum puteţi observa, se mişcă, aleargă", a spus Ion Druguş, participant.

"Aceştia sunt roboţi I-pal. Ei sunt proiectaţi în mare parte pentru copii. Se poate de încărcat programe educaţionale, spre exemplu de învăţare a limbii engleze. Ei pot dansa, pot vorbi, au senzori de mişcare, la obstacole pot ocoli sau se opri", a spus un alt participat, Gheorghe Bocalu.

Vizitatorii au fost impresionaţi de expoziţia inedită:

"Suntem pentru prima dată şi e foarte interesant. Sunt modele care ne-au uimit, precum câinele, peştii, foarte tare mi-au plăcut. Sunt modele plăcute, vezi că sunt roboţi, dar au ceva special."

"Nu m-am aşteptat să fie chiar atât de distractiv. Sunt roboţi cu funcţii diferite, unii dansează, unii cântă, alţii desenează."

Inovvatic Fest Roboshow va fi deschis pe parcursul a două luni în incinta Muzeului Naţional de Istorie. Intrarea pentru elevi şi studenţi este de 100 de lei, iar pentru adulţi, de 120 de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu