Inovaţie pentru Moldova! Unde au fost instalate primele marcaje care indică limita maximă de viteză şi ce spun oamenii

Embed:

Inovaţie pentru Moldova. Primele marcaje rutiere, care indică limita maximă de viteză au fost instalate la ieşirea din oraşul Chişinău, în apropiere de localitatea Stăuceni. Şoferii, dar în special pietonii, salută acţiunile autorităţilor, care vor, astfel, să disciplineze conducătorii auto.

De două săptămâni, pe traseul Chişinău - Orhei se circulă după reguli noi. Pe două dintre benzi, viteza maximă admisibilă este de 70 de km la oră, iar pe banda din dreapta, şoferii nu pot merge cu mai mult de 50 de km la oră.

Iată ce spun şoferii:

"Chiar am văzut şi le respect. Înainte tot aşa se circula, dar lumea se mai uită la indicatoare, frânează, le respectă."

"Se circulă bine, după regulile de circulaţie."

"E mai mine, se respectă viteza 50, 70. Înainte se circula mai cu viteză."

Cei mai bucuroşi de introducerea noilor marcaje sunt locuitorii din Stăuceni, dat fiind că pe acest traseu se produc multe accidente, provocate de viteza excesivă. Iată ce au spus oamenii:

"Acum nu merg cu viteză mare, s-a normalizat situaţia."

"E mai multă siguranţă în trafic, doar că nu toţi s-au obişnuit cu noile reguli. Noaptea zboară fluierând, cu viteza maximă pe care le permite puterea motorului să o atingă. În permanenţă lovesc animale."

"Este corect, pentru că aici se produc des accidente, sunt loviţi pietoni. Bine că au instalat şi semafor."

Până la reabilitarea drumului, pe acest traseu se putea circula doar cu 50 de km la oră. Responsabilii de la Administrarea de Stat a Drumurilor spun că aplică normele europene.

"Pentru că atunci când mergi în autobuz, indicatorul poate să nu fie vizibil, am decis ca pe parapet să dublăm indicatoarele puse pentru viteză. Conform standardelor europene, am decis ca primele două benzi din stânga să fie 70 km la oră şi din dreapta să fie 50, ca şoferul să fie puţin mai atent", a comunicat Petru Bologan, şeful serviciului Administraţia de Stat a Drumurilor.

Autorităţile spun că astfel de marcaje rutiere vor fi trasate, în primăvara anului viitor, pe traseele Ialoveni-Hânceşti şi Bălţi-Sărăteni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu