Inovaţie pentru iPhone! Ce funcţie inedită va avea şi pentru ce modele va fi disponibilă

Nouă versiune a sistemului de operare vine cu această funcţie, scrie yoda.ro.

Versiunea beta a iOS 9.3 include modul Night Shift, "schimbul de noapte" - asta înseamnă că ecranul de pe iPhone sau iPad se va schimbă automat pe timpul nopţii, din culoare albastră în culoare galbenă.

"Night Shift foloseşte ceasul device-ului tău iOS şi geolocalizarea pentru a determina când apune soarele în zona în care te aflii. Apoi trece automat la culori mai calde pe display, fiind astfel mai puţin solicitant pentru ochii tăi" au spus cei de la Apple.

Conform cercetărilor, companiile de tech fac display-uri mai luminoase, cu mai multă culoare albastră, pentru a creşte eficientă în timpul zilei, însă acest lucru afecteazăproductivitatea şi somnul. Lumina albastră opreşte melatonina, un hormon care ne aduce aminte să dormim în fiecare noapte.

Astfel, folosirea device-urilor înainte de somn poate afecta performanţă noastră din timpul zilei pentru că expunerea la lumina albastră schimb ritmul natural al corpului.

Momentan, Night Shift este disponibil doar pentru dezvoltatorii care au descărcat versiunea beta a iOS 9.3. Va mai dura ceva până când nouă versiune a sistemului de operare va fidisponibilă pentru public.

Device-urile care vor avea Night Shift sunt: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad: mini 2, 3, 4, Air, Air 2 şi Pro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu