INOVAŢIE! Oraşul din Moldova unde locuitorii vor putea semnala problemele cu o aplicaţie pe telefon

Embed:

Locuitorii din Cimișlia vor putea sesiza mai uşor şi mai rapid autorităţilor problemele din oraş. Acest lucru va fi posibil datorită unei aplicații instalată pe telefonul mobil.

Astfel, în cadrul unui program realizat de primărie, oamenii vor putea raporta orice problemă doar prin intermediul unei fotografii.

"Asta este imaginea fotografiată de dvs., o localizăm, iată vedem harta Cimișliei și respectiv liceul "Mihai Eminescu". Vedem pe compartimente, iluminat public trei probleme, parcare două probleme, vandalism șase probleme", a spus managerul de program, Nicolae Hristov. 

Autorii programului susţin că fotografiile trimise de locuitorii oraşului vor fi stocate pe un server, după care expediate persoanelor responsabile.

De exemplu, locuitorii orașului vor putea să sesizeze autoritățile despre gropile apărute în asfalt sau problema gestionării deșeurilor. Pentru asta va trebui să descărcați aplicația "Raportează problema", iar toate fotografiile vor ajunge la instituțiile responsabile.

Deocamdată, aplicaţia va putea fi utilizată doar de persoanele care au telefoane inteligente.

Autoritățile locale susțin că prin intermediul aplicaţiei, problemele vor ajunge mai repede în vizorul lor.

"Va fi o operativitate a acestor lichidări de avarie și încălcări și va fi benefic pentru oraș. Mergem într-un pas cu timpul cu IT-ul care se dezvoltă, tineretul va fi interesat", a spus viceprimarul orașului Cimișlia, Sergiu Vîrlan. 

Proiectul, în valoare de 14.000 de euro, a fost finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu