INOVAŢIE ÎN FOTBALUL FEMININ. Primul set de fotbal de masă a fost lansat pe Wembley

Eveniment inedit în fotbalul feminin. Englezii au lansat primul set de fotbal de masă cu reprezentante ale sexului frumos.

Prezentarea a avut loc pe stadionul Wembley din Londra, în ajunul finalei Cupei Angliei, care va fi jucată între echipele feminine ale cluburilor londoneze Chelsea şi Arsenal.

Prima care a testat fotbalul de masă a fost Sue Smith, fostă jucătoare a reprezentativei Angliei.

"Este atât de special, deoarece reprezintă diversitatea fotbalului feminin din întreaga ţară. Atât fotbalistele profesioniste, cât şi cele care joacă la nivel de amatoare, au şansa să se regăsească în micile figuri de pe teren", a spus fosta fotbalistă Sue Smith.

Fotbalul de masă se joacă şi cu piese de lemn şi cu jucători în miniatură, fiind inventat de englezi in secolul al XIX-lea, iar în 1946 a apărut primul set de fotbal de masă. Desigur, în Anglia.

Acest joc simulează cât se poate de bine partida de fotbal pe teren normal. Faţă de sportul-rege, unde pe teren sunt 22 de jucători, în jocul de masă se confruntă doar doi jucători care mânuiesc câte 11 piese. Astfel, încât să înscrie de cât mai multe ori în poarta adversă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu