Înotul, sportul recomandat şi pentru copii. Ce susţin medicii

Embed:

Înotul este mai mult decât un sport şi poate fi practicat de la o vârstă fragedă. Medicii le recomandă părinţilor să îşi înscrie micuţii la astfel de lecţii, care ajută la dezvoltarea organismului, la îmbunătăţirea psihicului, dar şi la întărirea sistemului imunitar.

Totodată, datorită înotului organismul devine mai rezistent la mediul extern, astfel copiii sunt mai rezistenți la răceli și la infecții respiratorii.

"- Mânuţile jos, acum înotăm pe spate. Şase bătăi de picioare, ridicăm mânuţa dreaptă sus, atingem urechea, întoarcem palma, tragem până la şold. Unu, doi, trei, patru, cinci, cealaltă mânuţă", a spus medicul epidemiolog, Violeta Savca.

Aceşti micuţi practică înotul de la trei ani şi spun că, datorită acestui sport, sunt mai energici.

"Da, îmi place înotul.- De ce?- Pentru că fac sport, am muşchi şi mă dezvolt".

"Când vin la bazin eu mă relaxez, nu mă doare spatele nici ochii".

"- Îmi place, aş dori să cresc în înălţime, înotul ajută la asta. În apă eu mă relaxez foarte tare. Aici vin mai mulţi copiii, comunicăm, iată vin cu un prieten aici".

"Eu practic înotul de trei ani. -Cum este?- Foarte bine, mă simt mai sănătoasă, mai slăbuţă, mai înaltă. E foarte bine aici".

"În timpul înotului se activează practic toţi muşchii lucrează. Căile respiratorii încep să lucreze mult mai bine. Articulațiile se dezvoltă şi membrele. E foarte bine ca copii să practice aşa activitate în locul calculatorului, televizorului pentru că după astfel de activitate şi sport copii sunt mult mai relaxaţi şi au un somn mult mai liniştit", a comunicat medicul epidemiolog, Violeta Savca.

Pe lângă beneficiile pentru corp, picii devin mai sociabili datorită comunicării zilnice la cercurile de înot.

"Este important ca micuţii să vină în bazin deschis, este bine pentru sănătate mai ales că ei astfel îşi călesc organismele", a afirmat antrenorul de înot, Angela Brega.

Specialiştii le recomandă părinţilor ca înainte de a-i înscrie pe copii la astfel de cursuri să consulte medicul pediatru şi să aleagă un bazin autorizat. Un abonament pentru o lună porneşte de la 250 de lei şi poate ajunge la câteva mii de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu