Inna Popenco, EXCLUSĂ din cursa electorală. Reacţia candidatei: "Motivul este inventat"

Embed:

 Candidatul pentru prezidențiale din partea Mișcării Social-Politice „Ravnopravie”, Inna Popenco, este la un pas de a fi exclusă din cursa electorală.

Curtea de Apel a admis solicitarea în acest sens din partea Comisiei Electorale Centrale, emisă baza unei contestații depuse de independenta Silvia Radu. Decizia a fost atacată la Curtea Supremă de Justiție.

PUBLIKA.MD aminteşte că membrii CEC au constatat că Inna Popenco a participat la acțiuni de corupere a alegătorilor, atunci când a împărțit carduri, care le oferă dreptul unor persoane de a face cumpărături la prețuri mai ieftine la un magazin social.

O altă acuzație se referă la faptul că Popenco ar fi folosit în campanie surse financiare nedeclarate.

De cealaltă parte, reprezentanții candidatului Inna Popenco, susțin că este vorba de o provocare pusă la cale de Partidul Socialiștilor.

Drept urmare, Inna Popenco a declarat că va contesta decizia la Curtea Supremă.

"Noi catalogăm acțiunile CEC și ale instituțiilor de judecată ca reprepresiune împotriva noastră în calitate de candidați la alegeri. Motivul acuzațiilor este absolut inventat. Magazinele sociale pentru pesnionari – este un program care de mai bine de un an se dezvoltă deja în Orhei. Acolo, după alegeri au fost deschise aproximativ 5 astfel de magazine. Acestea activează transparent , fără a obține profit și sunt destinate pentru toți pensionarii care azi duc un trai foarte greu. Noi nu înțelegem, de ce autoritățile și concurenții noștri le refuză bătrânilor accesul la produsele disponibile la un preț minim. Nu înțelegem de ce acest proiect provoacă atât de multă furie și invidie.

Noi nu doar că ne considerăm nevinovați. Noi știm că, indiferent de decizia față de noi, indiferent de alageri și de faptul dacă ne vor permite să participăm la acestea, noi ne vom continua programul. Noi vom continua să-i susținem pe bătrâni – pensionarii și veteranii. Noi vom deschide, așa cum am promis, aproximativ 100 de astfel de magazine în toată țara. Alegerile vor trece, politicienii murdari și mincionoși vor pleca, iar magazinele noastre vor rămâne.
Noi ne mândrim cu faptul că putem să le oferim un ajutor real nevoiașilor.

Astăzi, oamenii și-au dorit nespus de mult să vină la Curtea de Apel pentru a-și exprima nemulțumirea. Noi am primit multe apeluri telefonice de la persoane care vor să ne sprijine și care ne-au întrebat la ce oră să vină la mitingul de protest. Dar noi am sperat că, în această țară, încă mai funcționează legea și este bunul simț. Acum, însă, noi ne-am convins încă o dată că în Moldova nu este democrație, iar politicienii și-au pierdut cu totul conștiința. Noi vom contesta decizia de astăzi a Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție", a spus Inna Popenco.

Membrii CEC resping acuzaţiile şi susţin că Inna Popenco se face vinovată de coruperea alegătorilor. Potrivit lor, candidata Ravnopravie le-a oferit unor cetățeni carduri de reduceri pentru un magazin social.

"Inna Popenco a utilizat fonduri nedeclarate la acțiunea din data de 18 octombrie 2016. La fel, a fost invocat și acțiunile de corupere a alegătorilor. Comisia nu face politică. Comisia doar constată acele circumstanțe care se invocă, fie de către concurenții electorali, cum a fost în cazul acesta precum și de către organele de drept", a spus membrul CEC , Maxim Lebedinschi.

Comisia Electorală Centrală s-a adresat în instanţă în urma unei contestaţii depuse de către candidatul independent Silvia Radu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu