Înlocuieşte alimentele dăunătoare cu cele pline de VITAMINE

Dacă mâncăm sănătos, nu înseamnă că trebuie să ne sacrificăm plăcerile şi să mâncăm feluri de mâncare fără gust. Asta pentru că apelăm la înlocuitorii sănătoşi, care îţi aduc şi mulţumire gustativă, dar şi sănătate. Vedeţi mai jos cu ce puteţi înlocui unele alimente. 

Foloseşte quinoa în loc de orez sau paste. Orezul alb şi pastele sunt prea bogate în carbohidraţi. Quinoa este una dintre cele mai sănătoase şi nutritive cerealee, este minunată alături de sosuri, de altfel ca şi pastele şi orezul, dar diferenţa este că aceasta conţine proteine complete şi aminoacizi esenţiali.

Înlocuieşte pastele cu dovleac. Taie dovlecelul în fâşii subţiri, adaugă sosuri şi vei obţine un fel de mâncare excelent şi foarte potrivit pentru vară.

Foloseşte apa de nucă de cocos în locul băuturilor rehidratante, mai ales atunci când faci multă mişcare şi ai nevoie de surse de potasiu şi electroliţi. Apa de nucă de cosos este incomparabil mai bună şi oferă necesarul de minerale necesar într-o proporţie mai bună în comparaţie cu alte băuturi.

Înlocuieşte pastele cu spanac. Adaugă aceleaşi sosuri de tomate. Spanacul fiert poate fi o bază perfectă pentru sosuri de roşii, fiind totodată şi o sursă bogată de vitamine, minerale, fitonutrienţi, cu efecte anti-inflamatorii şi anti-cancer.

Citeşte continuarea articolului pe Zumi.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu