Iniţiativele legislative ale Guvernului care vizează băuturile alcoolice sunt incoerente, spun experţii

Embed:

Iniţiativele Guvernului ce vizează băuturile alcoolice sunt incoerente. Mai mult, proiectul de lege care prevede interzicerea publicităţii la alcool nu este bazat pe studii concrete, iar sectorul vitivinicol şi economia ţării vor avea de suferit. Sunt câteva dintre opiniile exprimate aseară, la Fabrika.

”Cadrul fiscal, care foarte puternic o să atingă băuturile alcoolice tari şi mai puţin vinul. Dacă noi aici favorizăm vinul şi pe de altă parte interzicem publicitatea lui, deci politica Guvernului nu e coerentă. BERD face un efort considerabil, cu ajutorul Guvernului, o investiţie de 75 de milioane de euro, pentru a susţine sectorul”, a spus președintele Uniunii Oenologilor, Gheorghe Arpentin.

Şi Igor Boţan este de aceeaşi părere. ”Această iniţiativă vine în contradicţie cu un efort al unei agenţii internaţionale care vrea să ne ajute ca din tradiţia noastră să scoatem ceva ce va putea fi consumat şi în Republica Moldova, şi va putea fi exportat pe piaţa internaţională”, a menționat analistul.

Directorul unei agenţii de publicitate admite că iniţiativa Guvernului ar fi un caz de lobby. 

”De obicei, pentru a conserva situaţia într-un segment anume, pentru a face lucrurile să stagneze se bagă o interzicere de aşa gen, fapt care favorizează monopolistul”, crede Liliana Ursachi, director de agenție de publicitate.

Invitaţii Nataliei Morari sunt de părere că, dacă interdicţiile propuse de Guvern vor fi susţinute de Legislativ, ar putea fi favorizată producţia de băuturi contrafăcute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu