Iniţiativa Ministerului Educaţiei de a introduce uniforme şcolare, salutată de cetăţeni. Oamenii, consultaţi prin intermediul unui sondaj

Embed:
Iniţiativa Ministerului Educaţiei de a introduce uniforme în instituţiile de învăţământ este salutată de tot mai mulţi cetăţeni.

"Ştiu că sunt scumpe uniformele, dar ştiu că e foarte frumos. Vor fi adevăraţi şcolari, dar nu parcă se duc la discotecă, fetele", a spus o femeie.

În context, a fost elaborat şi un chestionar disponibil online şi pe suport de hârtie pentru a afla ce cred oamenii despre ţinutele de acelaşi fel purtate de copii.

"Pe chestionarul online pe care l-am plasat, până acum, avem 3.542 de respondenţi. 77.8 % consideră că da este bine", a menţionat Natalia Grâu, consultant principal "Direcţia Învăţământ General".

Chestionarul va putea fi completat până la începutul lunii mai. Ulterior, responsabilii de la minister vor colecta datele şi vor veni cu recomandări.

"Rezultatele chestionarului sunt foarte importante pentru a putea vedea tipul de impact şi de decizie pe care urmează să îl luăm. Trebuie iniţial să consultăm. E foarte important să avem acest feedback ca să putem lua o decizie", a declarat  Natalia Grâu.

Atât elevii, cât şi profesorii salută iniţiativa celor de la Educaţie:

"Eu militez pentru forma şcolară, deoarece mobilizează tânăra generaţie, ar induce o ordine, nu ar mai avea fiecare domnişoară dilema ce să îmbrace zilnic la la şcoală".

"Toţi se vor mobiliza la ore şi nu vor fi diferenţe între anumite familii. Sunt unii copii care se îmbracă mult mai simplu la şcoală şi sunt oarecum marginalizaţi".

La Liceul "Ion Creangă", uniformele şcolare au fost introduse în urmă cu două decenii. Administraţia crede că ţinutele identice disciplinează elevii.

"Pentru elevii din clasele a I-a şi a IX-a obligatoriu sacou de culoare verde, băieţii cămaşe, fetiţele bluziţe. Elevii claselor 10-12 la fel stilul clasic, negru contrast alb", a declarat Corneliu Solomon, directorul Liceului "Ion Creangă".

"Am început să iubesc această uniformă pentru că mi-a intrat ca o ordine de zi ca să o port", a spus o elevă.

"Ştii că în aceeaşi zi ai aceeaşi uniformă şi nu trebuie să te gândeşti să îţi schimbi aspectul fizic în fiecare zi", a afirmat un elev.

Potrivit unor sondaje, aproape 80 la sută din moldoveni sunt pentru introducerea uniformelor în şcoli.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu