Iniţiativă frumoasă: Cuplurile din Ialoveni, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premiate cu bani

Embed:

Cuplurile longevive sunt premiate la Ialoveni. Patru soţi, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au primit câte patru mii de lei şi o diplomă de onoare din partea Consiliului raional. Astfel de gesturi vor deveni o tradiţie, spun autorităţile locale, care elaborează un regulament în acest sens.

- 50 de ani au trecut cât de repede?
- Nu chiar repede. Cam greu.

Tudor şi Maria Ursu din satul Văsieni, raionul Ialoveni, recunosc că se iubesc ca în tinereţe. Împreună au ridicat o casă, au construit o fântână, un sădit un pom şi au crescut trei copii.

"Ea era mai mică şi eu eram mai mare. A trecut odată pe drum şi eu mă uitam la ea, oare cine este fata asta. La o nuntă ne-am întâlnit şi ne-am căsătorit", a spus Tudor Ursu, locuitor al satului Văsieni.

"Era frumos atunci, era tânăr. Şi-a făcut serviciul militar la marină şi îmi plăcea mult", a spus Maria Ursu, locuitoare a satului Văsieni.

Cei doi soţi au primit patru mii de lei din mâna preşedintelui raionului, Lilian Carmanu. Ei spun că s-au gândit deja ce vor face cu banii.

"Vom face un ajutor la biserică, aşa noi ne gândim", a spus Maria Ursu, locuitoare a satului Văsieni.

Şi familia Pogor din acelaşi sat s-a ales cu un premiu de 4 000 de lei. Alături de preşedintele raionului, în casa celor doi soţi a păşit şi ministrul degrevat al Educaţiei şi Culturii, Monica Babuc.

"Pentru căldură. Mulţumim pentru cât ne-au dat. Dumnezeu să le dea sănătate la toţi. Să fie conducerea sănătoasă să ne poate de grijă aşa cum ne-a purtat până acum", a spus Emilia Pogor, locuitoare a satului Văsieni.

Potrivit preşedintelui raionului, şi alte cupluri care au împlinit o jumătate de secol de trai împreună vor primi astfel de prime.

"Noi, consiliul raional ne-am oferit să venim cu aşa cadouri pentru fiecare familie care va împlini această vârstă frumoasă din raionul Ialoveni. Aşteptăm solicitări din toate localităţile raionului", a declarat Lilian Carmanu, preşedintele raionului Ialoveni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu