ÎNGROZITOR! Cum sunt depozitate deşeurile medicale la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Capitală (FOTO/VIDEO)

Embed:

Preşedintele Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) a făcut o vizită la spitalul Toma Ciorbă din Capitală, după ce instituţia a fost sesizată cu privire la modul de gestionare a deşeurilor medicale "deşeuri periculoase". Pacienţii afirmă că în spital sunt internați zeci de copii, care ar putea contacta cu aceste deșeuri periculoase având în vedere că acestea se depozitează sub cerul liber, fiind aruncate cu imprudență.

Potrivit Hotărîrii Ministerului Sănătății, deşeurile periculoase includ: ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, perfuzoare, lame de bisturiu de unică folosinţă, pipete, sticlărie de laborator sau altă sticlărie spartă sau nu, care au venit în contact cu material infectat. Aceste deşeuri se consideră infecţioase, conform Precauţiunilor Universale.

Colectarea deşeurilor tăietoare-înţepătoare trebuie făcută în cutii cu pereţii rezistenţi la acţiunile mecanice. Aceste cutii trebuie prevăzute cu capac special care să permită introducerea deşeurilor şi să împiedice scoaterea acestora după umplere, avînd pentru aceasta un sistem de închidere definitivă. Materialul din care se confecţionează aceste cutii trebuie să permită incinerarea cu riscuri minime pentru mediu. Cutiile se marchează cu galben şi, eventual, cu pictograma "pericol biologic", deoarece conţin deşeuri care sînt în acelaşi timp tăietoare-înţepătoare şi infecţioase.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu