ÎNGROZITOR! Ce spun martorii despre accidentul GRAV care a avut loc aseară în centrul capitalei

Embed:

Trei copii au fost internaţi în stare gravă la spitalul ''Valentin Ignatenco'', după ce un microbuz de pe linia 155 a fost implicat aseară într-un grav accident rutier. Potrivit medicilor, unul dintre copii este internat la reanimare. Alţi opt pasageri ai microbuzului au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Spitalul de Urgenţă din capitală.

Acidentul s-a produs în jurul orei 21:30 la intersecţia străzilor Alexei Şciusev şi Mihai Eminescu. Potrivit medicilor, 10 persoane au fost rănite, inlcusiv șoferul microbuzului. Cel mai mult au avut de suferit doi copii.

"Eram cu copilul meu de patru ani și cu fiica prietenei mele. Copilul meu este într-o stare foarte gravă, are fractură de tip deschis la picior, eu i-am prins piciorul", a spus o femeie.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a unuia dintre cei trei copii este gravă, dar stabilă. Totuşi, medicii spun că micuţul va rămâne cu sechele. 

"Un copilaș este într-o stare general extrem de gravă, copilașul acum se află în Secția de reanimare și terapie intensivă. Luând în considerație multiplele fracturi care le are la membrul inferior, la mână și la cap. Fetița e într-o stare gravital-medie", a declarat şeful Secției Neurochirurgie de la Spitalul "Valentin Ignatenco", Crihan Anatolie.

La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe, echipaje ale poliţiei şi angajaţi de la descarcerare.

"Echipajele salvatorilor și pompierilor au efectuat lucrări de debranșare a acumulatoarelor electrice de la energie pentru a preveni un incendiu", a precizat Liliana Puşcaşu, ofițer de presă al Serviciului Situații Excepționale.

Martorii povestesc îngroziţi despre cele întâmplate:

"Copilașul era jos, un băiețel era în sânge, carnea luată de pe os de pe picior și fața și mămica în sânge".

"Am auzit și ne-am grăbit să anunțăm salvarea, soțul a încercat să dezbată trapele de la microbuz ca să poată scoate oamenii de acolo".

Alte opt persoane au ajuns la Spitalul de urgenţă. Potrivit medicilor, oamenii au fost aduşi cu diverse traumatisme ale aparatului locomotor, iar o femeie este spitalizată în Secția neurochirurgie cu fractură la coloana cervicală.

Conducătorul autoturismului implicat în accident, dar și pasagerul acestuia au scăpat nevătămați.

"Mergeam cu viteză medie, văzând verde intermitent am mers mai departe. Dumnealui având o viteză mare, pur și simplu a traversat pe roșu", a explicat şoferul.

Autorităţile capitalei ne asigură că în cazul în care se va dovedi că şoferul microbuzului a provocat accidentul, administratorul cursei va rămâne fără licenţă.

"Nu este exclus că vom cere să fie micşorată prin lege viteza de deplasare a microbuzelor la 40 de km. la oră. Şoferul urmează a fi sancţionat de poliţie, iar administratorul de camera de licenţiere la cererea poliţiei şi a noastră", a declarat edilul capitalei Dorin Chirtoacă.

Poliţia a refuzat să ofere detalii despre accident precizând că investighează cazul.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu