ÎNGRIJORĂTOR! Virusul West Nile continuă să facă victime în România

Alţi doi oameni au murit în ultima săptămâna infectaţi cu virusul West Nile, astfel că numărul total ale celor care şi-au pierdut viaţă din această cauza, în intervalul 1 mai-22 septembrie, a ajuns la opt, scrie ziare.com.

În acea perioada au fost înregistrate, în total, 77 de cazuri de infecţie West Nile, dintre care opt decese (unul în judeţul Brăila, două în Ialomiţa, unul în Iaşi, unul în Mureş, unul în Teleorman şi două în Bucureşti), potrivit datelor obţinute de News.ro de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

CNSCBT arată că, în urmă cu o săptămâna, respectiv în perioada 1 mai-15 septembrie, au fost înregistrate 65 de cazuri de infecţie West Nile, un număr dublu faţă de totalul cazurilor din anul precedent, dintre care şase decese.

CNSCBT arată în raport că 53 din cele 77 de cazuri au fost confirmate la persoane cu vârstă peste 60 de ani, restul de 24 de cazuri fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 59 de ani.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Brăila (17) şi municipiul Bucureşti (16). În judeţul Galaţi s-au înregistrat şapte cazuri, în Ilfov, şase, în Ialomiţa şi în Iaşi - câte cinci, în Bacău, Dolj, Olt şi Giurgiu - câte trei, în Prahova şi Tulcea - câte două, iar în Constanţa, Mehedinţi, Mureş, Teleorman, şi Vâlcea - câte un caz.

În sezonul 2015, s-au înregistrat 32 de cazuri de infecţie cu West Nile, dintre care un deces, potrivit datelor CNSCBT. Cele mai multe cazuri din sezonul trecut au debutat în luna septembrie (15 cazuri) şi în luna august (13 cazuri), mult mai puţine în lunile iulie (două cazuri), mai şi octombrie (câte un caz).

Medicii recomandă, în continuare, populaţiei evitarea expunerii la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor chimice repelente pentru ţânţari, împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, cu ajutorul plase de protecţie, asigurarea desecării băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu