ÎNGRIJORĂTOR. Virusul ucigaş s-a extins în Milano și Torino. 100 de infecţii confirmate în Italia

Embed:

(UPDATE 11:44) Numărul de cazuri de coronavirus din Italia este în creştere, fiind confirmate 100 infecţii, potrivit ilgiornale.it.

(UPDATE 09:20) Numărul de cazuri de coronavirus din Italia, țara cel mai lovită de epidemie din Europa, a ajuns la aproape 79 de persoane, fiind consemnate două decese. Guvernul a închis localitățile cele mai afectate, acestea fiind în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării, transmite Reuters.

(07:20) Coronavirusul s-a extins și la Milano, al doilea mare oraș din Italia, dar și la Torino. Conform medicilor, 60 de infecții au fost raportate în Peninsulă. Doi pacienți au murit, scrie observator.tv.

La doar câteva ore după ce a fost semnalat primul caz de coronavirus din Milano, medicii italieni au anunțat un al doilea pacient cu Covid-2019 în oraș. Este vorba despre un localnic din Mediglia, o suburbie din sudul zonei metropolitane. Pacientul era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, doctorii au decis transferarea lui la Spitalul Sacco.

Primul caz de coronavirus din Milano e al unui pacient în vârstă de 78 de ani, din Sesto San Giovanni, o suburbie a orașului. Bătrânul este internat de o săptămână la Spitalul San Raffaele.  Confirmarea că are Covid-19 a venit însă abia sâmbătă seară.

În spital s-a declanșat acum o adevărată alertă. Medicii încearcă să afle cine sunt doctorii, asistentele medicale și pacienții cu care bătrânul a intrat în contact în această perioadă de spitalizare.

De asemenea, oficialii din Milano evaluează dacă trebuie să impună măsuri excepționale în fața pericolului coronavirusului.

La Torino, a fost confirmat cu Covid-19 un bărbat de 40 de ani, care a fost spitalizat la Amedeo di Savoia. La izolare au fost internați și soția, dar și cei doi copii ai pacientului.

Bărbatul a fost în contact cu ruda unei persoane infectate din Lombardia.

La nivelul Italiei au fost raportate 59 de cazuri, conform informațiilor transmise sâmbătă seară. Sunt cu 8 mai multe față de bilanțul furnizat în cursul după-amiezii.

Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia, 46, între care și doi medici. Alte 12 cazuri sunt în regiunea Veneto, iar 1 în Piemont.

Coronavirusul a ucis doi pacienți în Italia, cel de-al doilea deces fiind anunțat tot sâmbătă.

loading...

Lasă un comentariu